ÖĞRETMEN MASASINDAKİ MACERA

12.01.2024 58

ESERİN TÜRÜ: MASAL

BAŞŞLIK: ÖĞRETMEN MASASINDAKİ MACERA

ÖĞRENCİNİN ADI, SOYADI: ESMANUR KAYIŞ

OKUDUĞU İLÇE: GÜNEYSU

OKULU, SINIFI: BORSA İSTANBUL ORTAOKULU, 7/B

ÖĞRETMEN MASASINDAKİ MACERA

Günlerden bir gün öğretmen masasının üzerinde kalem, silgi

makas ve kalemtıraş vardı. Bunlar macerayı seven sevimli bir arkadaş grubuymuş. Yine macera bulmak için masanın üzerinden sınıfı izliyorlarmış Kalem:

-         Arkadaşlar zil çalınca şuradaki camdan atlayıp kaçarız. Nasıl fikir ama?

Arkadaşları:

-Böyle bir şeyi nasıl düşünüyorsun kalem, kalemtıraş  atlarsa kırılır böyle bir şeyi asla yapamayız.

Kalem cevap verir:

-İyi tamam, yapmayalım .

Günler su gibi akıp geçer ve bir gün bu arkadaşlar çöpün yanında bir harita bulurlar. Bu harita bir hazine haritasıdır. Sevimli grup bu haritayı alıp masanın üstüne geri dönerler. Hazine haritası onlara bir yol göstermektedir. Sevimli grup bu haritayı alıp yolu takip etmeye başlamışlar .Biraz yol gittikten sonra bir dereye varmışlar. Dereden nasıl geçecekleri düşünüyorlarmış. El birliğiyle geçmeye karar vermişler .Ama kalem, onlarla geçmek istememiş herkes kaleme sormuş :

- Sen neden bizimle geçmiyorsun?

Kalem:

- Siz çok ağırsınız, sizinle aynı yere binersem kendimi riske atarım.

Kalem farklı bir tekne ile karşıya geçmiş ve bu davranışı yüzünden arkadaşları  kaleme kırılmışlar. Kalem teknesinden iner inmez koşmaya başlamış, arkadaşları ne olduğunu, kalemin ne yapmaya çalıştığını anlayamamışlar.

Kalem ve arkadaşları en sonunda kocaman bir kapıya varmışlar. Hazine, kalemin közünü  boyadığı için çok kibirli biri olmuş, içeri girdiklerinde aniden bir ses yükselmiş ve onlara şöyle söylemiş:

-         Çocuklar size bir soru: Sizce en büyük erdem nedir?

 Herkes düşünceye dalmış ve en sonunda silgi cevabı bulmuş. Kalem yine kibirlenmiş. Silgi, kaleme aldırmamış bile, hemen cevabı kapıya söylemiş:

-         Sayın kapı her erdem önemlidir en büyük erdem diye bir şey yoktur. Mesela vefalı olmak, dürüst olmak , sözünde durmak, merhametli olmak…

Kapı:

-         Evet, doğru bildin. Bu hazineyi hak ettiniz. Kapı açılmış ve içerde bir sandık varmış. Sandığın içinde de altınlar… Altınları alıp gitmişler. Bir zaman sonra altınların sahte olduklarını fark etmişler. Altın sandığının dibinde bir not varmış:

-         Sevgili çocuklar, hayattaki en büyük hazine dostluk ve sevgidir. Çünkü hiçbir dükkanda dost satılmaz. Canınız sıkıldığında altınlar size sırdaş olmaz. Zor zamanlarda birbirinize destek olmayı unutmayın!